DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Saturday, November 7, 2009

APA NAK BUAT...

salam untuk semua...
sekarang ni dah masuk hari baru, sabtu 12:09 am...
tadi tidur awal sbb teman anak2...
terjaga kerana suami pulang dari dinner sekolah...
eiii, rasa sedih la plak...
walaupun mulut cakap tak kisah, tapi rasa sedih plak bila tak dapat tukar ke kedah...
katanya selangor lepas, kedah yang tak terima...
ye la... di sanakan sudah ada rumah sendiri...
nak cuci kaki je masuk! tunggu nak letak langsir je!
nak buat macamanakan... dah takdak rezki...
kena cuba lagi tahun depannnnnnn!
*
*
*
lupakanlah hal tu...
kalau dok iingat, nanti hilang mood...
kena ceriaaa, hepi mcm selalu...
nak cerita la sket apa yg berlaku di sekolah dalam seminggu ni...
minggu lepas, sibuk la mark paper...
sepanjang minggu ni pula, kena latih murid utk persembahan thn 4 utk hari kanak2...
oleh kerana kesuntukan masa, buat yg mudah je la...
'bila mama pakai celana' lagu p.ramlee tu la...
buat menari sket + sketsa...
sebenarnya, minggu ni mcm murid2 mcm 'honeymoon' (kata cg jinggo)
sekolah pun dah kelam kabut...
cikgu sgt2 la busy diakhir tahun ni...
murid sama2 buat busy... ke sana ke sini...
mmg dah tak dapat nak kawal dah... seronok betul diorang!
dalam busy pun, guru2 sempat lagi adakan minggu ko-ko
mcm2 pertandingan diadakan...
hari khamis lepas, jamuan murid tahun 6...
semua guru dijemput hadir...
menariknya, kali ini guru dan murid makan nasi ambang (nasi ambeng)
berbungkus dalam daun pisang...
tu makanan utamanyanya...
makanan sampingan, guru2 tahun 6 bawa sendiri...
sodapppppp.....
guru2 dan murid2 duduk bersila di lantai...
tengok la gambar2 ni...



ni nasi ambeng untuk cikgu...
 
ayam masak kicap+serondeng kelapa+pajeri nenas+ikan bulu ayam
makanan utama murid2 pun sama, cuma bungkusan besar...
share 4 org... ala2 makan dalam dulang!
tak sempat nk ambil gambar, sempat ambil gambar time dah licinnnn...
tinggal tulang jeee....
 

tu baru makanan utamanya...
banyak juga makanan murid2 dapat...
tapi yg penting, makanan sampingan utk guru2...
sedap2 belaka...layan gambar je laaaa...
guru2 plak tak sah tak bersembang sambil makan...
ala2 kenduri kat kampung plaks...



 

*
*
*
semalam, hari jumaat... hari kanak2 peringkat sekolah
ni la antara gambar yg sempat di snap...

yang bawah ni persemabahan murid2 aliran khas...
kanak2 istimewa ni...
 


yang bwh ni murid2 thn 4...
yg dok bersusah pyh 2,3 hari tu laa...





yg ni thn 5... sapa ajar... cikgu tie la...
tarian piring (tarian CD sebenarnya)


yg ni persembahan murid2 awal remaja la..
tahun 6...
tak sah kalau tak selit2 shuffle..
 

lepas rehat, ada slot dgn KFC...
best juga la... pertandingan menulis esei
hadiah menarik... dpt baucer KFC bucket lagi...
 

 

 
 
 
 
  sesi akhir... karaoke... 
namapun hari kanak2... murid2 la nyanyi...
(dah mls nk upload...)
time hari kanak2 ni mmg la boleh tgk bakat2 terpendam murid2 ni...
kalau zaman saya dulu lagu2 rap... menari rap...
zaman diorg ni shuffle plak...+ lagu indon...
KU TAK LAKU-LAKU & KAU DAN AKU
sifir pun diorang  tak hafal mcm hafal lagu2 ni...



gitu la serba sikit ceritaku di sekolah...
macam2 aktiviti...
tapi sekarang ni...
rasa macam sedih je...
kenapa ekkkk...
wahai hati... jangan la bersedih....
APA NAK BUAT... terimalah qada' qadar





SUKE?? Klik Like ^__^

6 comments:

n@m@n said...

salam kak..sabar eh

saya pun tak dapat..hehe

mcm mana akak tahu yang selangor tu lepaskan???

saya nak tahu yg tu la,samaada selangor lepaskan ke tak

mamalieyna said...

laa ye ke..takpa la..tunggu try tahun depan lak! saba yee..
*waa nmpak meriah sungguh, mcm2 akt ada,,teringat la pulak zaman sekolah2 dulu..huhu..

pija5120 said...

salam naman,
sabaq le ni... hati siapa yg tahu!
kt sklh yg lepas psgn suami isteri nak balik kelate... thn ni 3X dia mintak.dia ada kabel bwh tanah kott... kot je la..
psl selangor lepas tu, nk jadi cerita ada cikgu sekolah suami minta copy permohonan. katanya nk tulunnn... konon ada kabel.so, dia mmg telah confirm dgn yakin 100%yg slngor mmg dah lps... kedah yg x terima. tak tau la kesahihannya... 2 thn lepas, mmg selangor lps, tp semua dpt p.langkawi... kalau camtu, x mau laaa... naman pun, sabo je la... jgn lupa buat rayuan!

pija5120 said...

salam mamalieyna...
tq ye slalu mengomen kt sini...

takdak rezki nak balik kedahh... sebenarnya kesian mak ayah la. semuanya jauh2... hrp pija sorg je yg akan tinggal sana...

psl aktiviti tu, mmg full la smpai hjg thn. zaman pija sklh rendah dulu lagi meriah!!! sklh bandorrr, kt PD. mmg syiokkss..

skrg ni, guru kelas, penat... kelam kelibut... takpe, nnti cuti pjg... he...

missleter said...

Amboi2...lengkapnye info pija.terasa banyak akak ketinggalan xtvt kat sekolah.pe2 pun kwn2 sktg memang de best...

pija5120 said...

salam missleter...
dah kembali dari kmpg ek???
so, cpt2 update blog tau! lagi 2 org tu dah malas nk update katanya... he...

Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute