DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Monday, June 20, 2011

HARI-HARIKU SIBUK KEMBALI...

assalamualaikum...
wah... lamanya x update blog
busy2... buat-buat bz pun ada!
bila sekolah dah bermula, mulalah stress...huhu
sakit kepala pun dah dtg... makan pun sempat, tp badan makin naik! camno tuh??



semester ke 2 persekolahan... semakin aktiviti kat sklh
skrg ni sibuk dgn sukan tahunan
rasa berbeza segalanya berbanding di tempat lama...
dari segi cara kerja pun berlainan... 
"lain padang, lain belalang"
mmg betul... psl padang kt sini cantik!! heee...

paling penat dgn kerja2 dokumentasi... kerja2 pentadbiran...
senangnya kalau setakat mengajar, tanda buku, datang koko 
katanya, itu cikgu2 dulu... cikgu skrg mana boleh macam tu...
cikgu skrg kena kreatif... inovatif...  ( setuju! setuju!)
terima perubahan dengan positif (setuju! setuju!)
tapi kalau beban kerja semakin lama semakin bertambah 
kerja pentadbiran sampai kena bawa balik rumah...
sampai tak tahu nak buat apa... xtau nak mula mana dulu...
.... meluah perasaan lagi... STOP!!!
cerita anak-anak... yang semakin membesar
semakin bijak... semakin aktif... 
fuhhh!!!!

Abang Izz Rafiqin skrg rajin... dah pandai membaca perkataan 2 suku kata
Bacalah Anakku buku 4... menulis pun dah OK
banyak perubahan sejak pergi tadika...

Abang Izz Hafizie... semakin aktif! banyak akal...
kadang2 suka bagi mama marahhh... hehe...
sabaqqqq... sabaqq....

yang si kecik comel ni... 
tak padan dengan x merangkak n duduk lagi...
tp pantang nmpk meja kerusi nk berpaut... berdiri memanjang... siap lepas tgn...


mummy penat sudaahhh... mau beradu...
assalamualaikum semua... sblm tu tgk la apa link yang dishare kat bawah ni...


p/s : NAK PERGI HONG KONG   <-- klik

SUKE?? Klik Like ^__^

Tuesday, June 14, 2011

CARAKU KENDALI STOK SUSU...

assalamualaikum...
apa khabar kawan2 mayaku??? kalau bleh blogging tu, kira sihat la tu... :))
harini saya mc...kurang sihat... kalau pergi sekolah, bertmbh stress...
berehat di rumah je la kannn...
lepas maghrib tadi baru telan ubat, bleh masak... 
dinner pkl 10pm (sambal sotong tu...) ngadap skjp nk update blog...
ok... semalam x cerita hal2 stok EBM ni...
jom nak cerita sket camne ceq buat stok EBM...
 READ more / less


 sebelum tu jom tgk sket gambar stok2 susu ibu2 eksklusif yg ceq amik dr google image...

dahsyatkann??? sangat gigih... tabik springggg!!!
sebab tu la kena sokong ibu yg menyusu ni...
yang paling penting... BERSYUKUR dengan NIKMAT ALLAH...
nikmat air susu yg x pyh nak beli kat mana2 kedai punnn... kann???

stok susu saya??? emmm... xmacam tu la...
paling byk pernah buat 30 botol camtu jee...
ada juga kawan2 kt sklh yg xpernah ada stok pun tp berjaya dgn full BF sampai 2thn...
perah harini.... utk minum esok... stok pun sikit2 je...
bila anak dah start makan, taklah byk sgt dia minum kt rumah pengasuh tu kan???

macam saya sendiri... sebulan sebelum mula bekerja ( dalam pantang ) dah start pam...
saya memang takde jadual khusus... buat je bila free...
tp elokla kalau korang ada jadual perahan... lg bagusla...
try la blogging kt blog2 ibu eksklusif...
bleh cari senarai ibu menyusu (byk blogger) kat sini --> IBU-IBU HEBAT

actually, cara nak simpan stok Expressed Breast Milk (EBM), try la cari kat sini...
EBM INFO

banyak info dari cara nak simpan... nak panaskan EBM pun ada...
juz nak share ttg maklumat2 penting dalam kendalikan EBM ni...

** sejukkan susu perahan di bahagian bawah peti sejuk ( tidak beku )...bila dah sejuk baru pindahkan ke bahagian freezer (beku)
** lebih baik susu disejukkan bahagian bawah daripada beku sbb susu yg dibekukan dikatakan hilang separuh dari khasiatnya (tp masih lebih baik dari susu formula!!)
**katakan anda perah 4 botol pada hari ini... masukkan 1 botol di bahagian beku dan turunkan 1 botol ke bahagian bawah. Means 4 botol yg nak diberi kepada pengasuh tu = 3 botol susu fresh + 1 botol stok beku. baru la nutrien sehari2 seimbang... ok! 
**susu beku yang sudah cair hanya boleh guna dalam masa 24 jam dari masa ia mula mencair!!!


ok... itu je nak share harini...
bleh la tinggalkan komen nanti ye...
yang cik abang pun elokla baca2 psl penyusuan eksklusif ni...
sbb tanggungjawab seorang suami...

TANGGUNGJAWAB SUAMI
1) sokong isteri utk direct feeding baby anda...
kalau tak boleh direct feeding selalu sbb bekerja....
2) simpan susu perahan... beli la apa yg patut... pump yang ribu2 ke...
deep freezer ke... heee...
kalau tak boleh juga....
3) carikan ibu susuan utk anak
haa... jgn cari ibu baru sudah la... hehe...
kalau tak boleh juga... barulah step seterusnya!
4) bagi la susu kambing ke lembu... (susu formula)
susu kambing lebih baik dari susu lembu...kan??kan??

ok... pinjam kata2 ni... SHARING IS CARING!!!

ok... inilah antara baby eksklusif...



atas : Qaisara ( puteriku )
kiri : Insyirah ( anak adik - syakiroh )
kanan : Khaleesya ( anak sepupu )

saya juga BF Mommy peer counselor ( tak bertauliah... sendri lantik hee...) utk mummy Insyirah n Khaleesya

P/S : NAK JADI CANTIK JUGA!!!   <-- KLIK

SUKE?? Klik Like ^__^

Monday, June 13, 2011

BREASTPUMP PILIHANKU...


alhamdulillah... hampir setahun saya susukan Qaisara secara eksklusif...
ekslusif ok... full breast feeding
anak ke-3 baru la buat dik non!!! mmg rugi...
rasa kesian pada putera2ku yg 2 org itu...
tapi kali ni baru ready... ya... kena ready dulu
pada yang nak cuba susukan bayi anda dengan susu ibu sahaja... tp bekerja...
cari2la ilmu... tanya2 la mereka yg sudah berjaya...
xsusah, tapi perlukan pengorbanan yg sgt besar!
'susu ibu adalah makanan terbaik utk bayi'
sgt byk kebaikannya... byk blog ibu2 hebat yg ketengahkan hal2 ini...
ask Google ok!

kali ni saya juz nak smbg2 sket ttg pam yg saya guna
&
cara saya kendali stok EBM


setelah tanamkan niat utk susukan baby, saya baca2 ttg penyusuan eksklusif ni...
dah niat... dah faham... ada ilmu...
yang bekerja, mestilah fikir nk beli pam...
saya gunakan 2 jenis pam...
tp mula2 saya guna pam manual je... selama 6bln
jenis... medela harmony...economic!
yg ada duit ribu riban... beli yg rm2000+ la kannn...freestyle laa...
the best la! ringan, mudah kendali sbb parts sikit... lembut pada 'B' anda...
sambil tgk tv, nk jalan pegi dapur pun bleh pam...
xpyh nk cari plug...
harga lebih kurang rm190 gitu la...

kdg2 saya guna pam spectra 3
mmg menjadi pilihan ibu2 bekerja... economic juga...
tp 2nd choice saya la... psl saya suka guna yg manual kt atas...
masa mengepam pun sama je...
meh kita tgk pam spectra 3
 
ye...besar la sket... berat dlm 1.4kg
rm 360 gitu la harganya...
tambah sket duit, bleh dual pumping...


nak beli kat mana???bercambah kedai online... cari2...survey harga...
n survey pakej2 yg menarik...
ok... cerita pam je tu...

migrain mcm dah nk start balik...
kena stop dulu ( 11.50pm)



SUKE?? Klik Like ^__^

Tuesday, June 7, 2011

Sedang Mencuba Buat "read more..."

dari malam tadi dok kodek2...
dok try berkali-kali
harap2 pasni jadi la...
cuba try tekan tengok


SUKE?? Klik Like ^__^

Monday, June 6, 2011

Tutorial : SHOUTMIX TERSOROK

assalamualaikum kawan2...
apa khabar??? dah tengah malam ni...
tengah gigih cari tutorial nak buat shoutmix yg sorok2 tu...
ye la... skrg ni cuti sekolah, ada la masa nk ngadap blog...
jadi, ingat nak tukar la mekap... nk touch up sket...
kalau dulu nak letak itu ini kat blog... widget la... gadget la...
abihnya, nak loading blog pun lama...
so, dlm proses nak buang yg xpenting... kasi tukar2 sket designnya...
tp paling ceq takut nak tukar template...
dulu penah buat, byk gadget yg hilang...
walaupun ada cara, buat masa ni belum lagi kot...
kalau xde keje, bleh la buat...
*
*
*
berbalik kepada cerita... jom kita try shoumix yg sorok2 gitu!
xdela menyemak kt sidebar...
ada beberapa blog yg saya masuk tadi... yg satu ni baru berjaya...
yg lain tu, jadi... tapi ada ja slacknya...
kkk...
siiqwan (sumber asal)
saya akan cuba jelaskan dengan cara yg lebih mudah...

**
**
**
**
**
************
*********
*****
***
*

READ more / less


 
1.
mula2, korang mestila ada akaun shoutmix...
( kena bagitaula kat new blogger kannn... pegi shoutmix.com)
create la shoutmix korang... OK!

2.
buka la dashboard korang
dashboard --> design ---> page elements--->add gadgets
ambil HTML/Javascript

3.
OK... copy code di bawah... paste kat page elements yg tadi ye!
*
*
*****
***
*

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url(' http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png ') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

COPY DAN PASTE CODE SHOUTMIX DI SINI

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close/tutup]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>

DON'T FORGET

**masukkan kod shoutmix korang kat tulisan warna kuning itu ye...

**yg tulisan oren tu... korang nak tukar pun bleh... yang atas tu warna hijau...
dah comey dah...
kalau rajin, carila kat photobucket ke...
KALO MALAS, BIARKAN JE... XPYH SUSAH2 NAK CARI!

4.
klik SAVE

*
*
*
Mudak bebenor... yang susahnya, orang yg mula2 nak buat code tu...
dia yg pening kepala... kita guna jee... hehe...

SELAMAT MENCUBA!!!

SUKE?? Klik Like ^__^

Sunday, June 5, 2011

MACAM2 CERITA CUTI DI GANU KITE...

assalamualaikum semua...

selamat bercuti cikgu2... pelajar2...
selamat berhujung minggu utk yg lain2nya...
yang bekerja, bekerjalah dengan ikhlas... baru hepi kan??
hee... tp jgn jeles, saya cuti....
berbaloila dgn kerja guru yg sangat terbeban skrg ni (yg ni cikgu2 je setuju kot!)





minggu pertama cuti ni kami pulang ke terengganu
ada cerita kat entry sebelum ni...
BACA SINI
pengalaman mcm ni kawan2 bleh rasa kalau kahwin dgn 'org laut'
takpun, korang sendiri mmg 'orang laut'...
hee... mmg seronok...
pak mertuaku seorang nelayan...
really2 fisherman = nelayan sejati... hee...
rumah mestila dekat2 dgn pantai... kampung nelayan...
orang laut + orang pantai timur = besttt...

ni bahagian kuala... gmbr sblh kanan je ni...

setiap ptg, mesti ramai org... cuti2 sklh ni lagi ramai...
kalau ikutkan, spjg pantai area sini adalah DILARANG MANDI...
sejak pantai dikorek utk projek pembesaran airport...
lagila dalam airnya... + pantai timur mmg tak sama mcm pantai barat
tapi air laut sama masinnya... haha...
bhgn kuala ni la ada la sket2 org mandi... tepi2 tu je...

air yg tenang... jgn sangka takkan ada gelombang kejap lagi... hehe...
bahaya ooo...

tengok2 org mandi sudahlaaaa.... hehe...


edisi join sekaki... tu la encik suami... dibesarkan dikawasan air masin ni...hee...


budak ni... takut sket... mandi skjp dah naik... "rafiqin taknak mandi la..."
so, dia dok dgn pok ilong dia la...


qaisara plak rilez2 je laa... menghirup udara segar...

*
*
*
mcm ni la setiap ptg sepnjg kami kt ganu... pagi ptg kat tepi pantai...
mmg tak jemu... tanya la bapak mertuaku...
dari muda sampai ke tua... x jemu pun...

bleh plak qaisara tido... dengan diselimuti angin yg bertiup...
fuhhh... nyenyakkkk...

*
*
*
*
yg paling best... bila kepulangan mereka yg mencari rezeki...
ntah ada hasil... ntah tiada langsung...
ha... musim2 sotong ni... mmg best!
tahun lepas 1kg RM7-8
baru2 ni balik...
sotong mabang 1kg RM13
sotong panjang 1 kg RM15-18



ni la rupa sotong yg baru naik...
yg baru... warna lutsinar... bila dah lama sket, jadi putih la... n bertompok2 merah/hitam...
masa 1st time tgk sotong baru naik, 'geli' pun ada... macam ada cahaya...
rupanya gitu rupanya kalau sotong baru naik...

*
*
*
kalau nak cerita pengalaman keseronokkan kat sini... tak tido la ambe...
huhu
pagi semalam bertolak balik ke kedah...
dengan bekalan sendat ngan beg2 baju...
+ ikang2 + sutung2+ kepok kering
dan tidak lupa
*
*
*
*
keropok lekor...
kali ni beli keropok lekor losong... or kepok losong...
biasanya saya beli kepok lekor sbrg takir...

beli kat kampung losong...
inilah kedai pilihanku... warisan losong 14
(katanya ada blogspot... nak kena cari nk minta komisyen psl promote free.. hihi)

sbnrnya ada banyak gerai sepanjang kampung losong ni
suami ceq cerita... losong ni satu mukim
ada 13 kampung kat kampung losong ni...
area bandar KT je...
kalau korang beli kat lain tp tulis losong... bukan the real losong kot...
cuma saiz kepoknya sama... rasa lebih kurang kot...

beli la bekalan utk sedekah2 kat member... kat org kampung
dannn... utk makan kt dalam kete...
yg baru digoreng... panaz2 lagi ni...
yg ni sedap dari yg korang bwk balik psl yg ni tak direbus...
lepas digentel... terus digoreng...
sodap eh... rm1 = 5 batang
sodap2... sekali hadap rm5

yum...yumm...

sekali hadap...

ok... itula cerita serba sket ttg cutiku diganu...
penat ni... tidoq dulu la no...

assalamualaikum...


p/s : sapa kiut angkat tangan!!! kalau kiut klik sini ---> SAYA KIUT


SUKE?? Klik Like ^__^

Saturday, June 4, 2011

JOM DELETE... SBB MENYEMAK!!

assalamualaikum... kawan2...
harini lewat sket dpt type entry... baru sampai dari ganu...
pjlnn 5jam jadi 6jam lebih... byk kereta cuti2 sklh ni...
kat kelantan pun byk kenduri...
*
*
*
korang semua mesti ada FB akaun kann...
bila ada, mesti emel korang berkepuk dgn notification dari FB...
kalau 1 hari ada 20 notification... dah 1 bulan ada brp dlm inbox korang...
20 x 30 = 600
1 bulan ada 600 msg dlm inbox... pnt tu nak delete...
kalau korang glamor, lagi la... silap2 1 bulan ada ribu riban... hee...
kalau dpt duit ribu2 xpe gak... hee...
*
*
*
alkisahnya, semalam saya buka emel yg guna utk akaun FB tu...
nah... ada 8000+ dalam inbox... jenus tu nk delete...
mmg sblm ni terfikir mesti ada cara nak halang dari terima notification yg tak penting tu...
tp malas nk pikir lagi...
nah... bila dah byk mcm tu dlm inbox, baru nak terhegeh2...
*
*
*
rupanya ada caranya...
(thanks anis)
**
**
**
**
*********
*****
***
*
log in FB korang,
account --> account setting -->notifications
korang untick je kat box2 yg ada tu...
and save changes...
that's it!!!
*
*
*
mungkin ada ramai yg dah tau pun...
tp rasanya ada lagi ramai yg taktau dan taknak ambil tahu
byk yg kita bleh setting lagi... so explore je...
kalau emel yg korang tu penting, perlu la cepat2 buat...
*
*
*
kerja saya skrg... smbl2 FB... Blogging...
sambil delete msg2 dlm inbox tu...
ada 6000+ lagi... penat tu!!



p/s : klik la sini... ada hadiah free ;) ---> NAK HADIAH FREE!!!


SUKE?? Klik Like ^__^

Friday, June 3, 2011

Tutorial : BUAT TULISAN BLINK BLINK...

leh sebab malas nak buat entry lain...
kali ni buat tutorial buat kawan2 yg baru2 n tak reti cam saya la...
saya bukanlah pakar tutorial...
saya juz search kt google... n ramai blogger yg buat tutorial n tips utk blog
saya buat ni supaya sng utk diri sendiri nk rujuk bila nk guna nanti...
n pada yang tak reti tu bleh la rujuk kat sini...
*
*
*
cara nak buat tulisan blink2... tulisan kedip-kedip tu...
dlm post pun bleh...
macam ni...

pija5120

**
**
**
*****
***
*

juz copy code HTML di bawah untuk letak kat entry / page element



rasanya, inilah code yang paling mudah... pendek je...

~~~SELAMAT MENCUBA~~~


p/s : blog2 juga... jangan lupa KEWAJIBAN anda!

cuba klik ni... macam best je ---> Saya Kiut!!!


SUKE?? Klik Like ^__^

Thursday, June 2, 2011

APAKAH KITA JUGA INSAN TERPILIH???



~Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani~

Assalamualaikum warahmatullah...

apa khabar semua teman2??
semoga setiap hari kita dikurniakan ketenangan hati dari Allah...
harini sekadar nak berkongsi cerita2 yg berlaku disekeliling kita...
DUNIAku... DUNIAmu jua...

apakah hari2 anda semakin manis? pahit? serabut? biasa2 je...
pernah tak rasa hidup ni macam kosong je...
takpun rasa tensen je... rasa menyesal bersarang di hati...
hidup terasa sendiri dan terasing...

hidup ni penuh MISteri...

*
*
*

straight to the point!
apakah kita akan terpilih???
terpilih???
maksud saya kat sini... terpilih untuk menerima HIDAYah dari Allah...
sejak dua menjak ni banyak khabar gembira ttg insan2 yg terpilih tu...
dan antara insan2 terpilih itu... artis2...
buat apa cerita psl artis???
bukan apa... artis ni ramai yg kenal... sbb glamor...

*
*
*
antara yg terbaru...
bob lokman... sham kamikaze... iwan dangdut
ada juga try search tadi...
Dhapne Iking pn dah memeluk agama Islam...
yg artis sbrg plak...
marshanda or chaca...
yg lama sket... azmil mustafa... catriona rose

itu je la yg saya tau...
mungkin anda tau ramai lagi kot!

bila dengar artis yg dapat hidayah ni...
sibuk je saya mencari2 nak baca...
mulala tya pakcik google...
nak tau macamana...

*
*
*

Hidayah itu milik Allah...
Dia yg mempunyai kuasa mutlak untuk memberi dan menarik kembali...
Kita hanya mampu memohon dan berusaha untuk mendapatkannya...
Marilah kita sama2 memohon dengan bersungguh-sungguh...
bukan hanya bersyukur bila orang itu dpt petunjuk...
orang ini dpt hidayah... orang itu masuk islam...
dan kita...
masih 'macam tu jugak'...
ada yg kata...
kalau terdetik untuk berubah... itupun hidayah dariNya...


Wahai sahabat2 ku...
marilah kita mencari hidayah Allah...
Ingat kiamat kecil kita... MATI
Pasti kita tidak mahu mati tanpa mengucap dua kalimah syahadah
MATI dalam kekufuran...

****************************************
semoga kita beroleh ketenangan Abadi...



SUKE?? Klik Like ^__^

Wednesday, June 1, 2011

APA CERITA CUTI KORANG???

Cuti... mmg seronokkk!
relax dari kerja rutin biasa...
semuanya lupakan sementara...

time cuti mesti la balik kampung...
balik ganu la... kampung sblh suami
time tengah2 thn ni mmg seronok kalau balik ke sini...
musim mencandat dok meriah...

on d way nak balik kampung, lencong sket la jalan ke kelate...
ke pasir mas, rumah sahabat lama semasa kt klang dulu...
sekrg ngajar kt Jeli...
esoknya ke Kota Bharu pulok... umah sahabat suami masa kt maktab
nak jadi cerita, saing (kawan) dengan kawan saya tadi...
rupanya saing satu sekolah kt Jeli tu...heee...

lps makan malam kt KB, kami bertolak ke ganu...
sebuah perkmpungan nelayan... area sbrg takir... area pantai ketapang...
dekat2 kustem... itulah Kg TJ...
hee... Kmpg Tok Jembal...
betul2 sebelah airport

pagi selasa tu, kami tunggu trip abe Yus & the gang balik dari trip 3mlm...
trip pegi mancing dh tukar jd trip candat...
sbbnya sutung lagi meriah memakan umpan candat...
ikan katanya kurang...
abe yus ni pun kwn suami dari klang... yg dh mengajar kt ganu thn ni...
diorg pegi 5 org je... sewa bot pun dh rm3000+ katanya...
plus awok2... pakmertuaku... anak sedara n kak ipar... ramai la jadinya...
selalunya trip abe yus dekat 20 org... ni kira sikit benorla...

tu dia bot sudah sampai... 8pagi time ni...


sempat lg posing... nampak x bot kecil nk pegi amik nelayan2
tak sejati tu... hihi...



abe yus yg semangat sokmo nak wt trip mancing n candat...


mat yo b'gambar dgn tenggiri yg ditewaskan oleh abg botak... hee.. budak kecik ni ikut trip tu...


jual sket sbb dapat 3 tong fiber ni... tak larat nak 'makan' semua...


sebahagian ikan yg dpt... kerapu pun byk... ni ikan kecik2 la...


ni ikan abe yus...


1 tong ikan n 1 tong sotong utk 4 org yg terus nk blk klang...


nk buat sutung kering... hariku berbau sutung... hihi

thn dpn katanya trip ke laut dlm lg...
tp sampai pelantar minyak... cerita thn dpn la...

stop la dulu... nk lunch dgn sutung n ikang...hehe...

sebelum tu... berbalik pd tajuk...
APA CERITA CUTI KORANG???



SUKE?? Klik Like ^__^
Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute