DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Monday, June 13, 2011

BREASTPUMP PILIHANKU...


alhamdulillah... hampir setahun saya susukan Qaisara secara eksklusif...
ekslusif ok... full breast feeding
anak ke-3 baru la buat dik non!!! mmg rugi...
rasa kesian pada putera2ku yg 2 org itu...
tapi kali ni baru ready... ya... kena ready dulu
pada yang nak cuba susukan bayi anda dengan susu ibu sahaja... tp bekerja...
cari2la ilmu... tanya2 la mereka yg sudah berjaya...
xsusah, tapi perlukan pengorbanan yg sgt besar!
'susu ibu adalah makanan terbaik utk bayi'
sgt byk kebaikannya... byk blog ibu2 hebat yg ketengahkan hal2 ini...
ask Google ok!

kali ni saya juz nak smbg2 sket ttg pam yg saya guna
&
cara saya kendali stok EBM


setelah tanamkan niat utk susukan baby, saya baca2 ttg penyusuan eksklusif ni...
dah niat... dah faham... ada ilmu...
yang bekerja, mestilah fikir nk beli pam...
saya gunakan 2 jenis pam...
tp mula2 saya guna pam manual je... selama 6bln
jenis... medela harmony...economic!
yg ada duit ribu riban... beli yg rm2000+ la kannn...freestyle laa...
the best la! ringan, mudah kendali sbb parts sikit... lembut pada 'B' anda...
sambil tgk tv, nk jalan pegi dapur pun bleh pam...
xpyh nk cari plug...
harga lebih kurang rm190 gitu la...

kdg2 saya guna pam spectra 3
mmg menjadi pilihan ibu2 bekerja... economic juga...
tp 2nd choice saya la... psl saya suka guna yg manual kt atas...
masa mengepam pun sama je...
meh kita tgk pam spectra 3
 
ye...besar la sket... berat dlm 1.4kg
rm 360 gitu la harganya...
tambah sket duit, bleh dual pumping...


nak beli kat mana???bercambah kedai online... cari2...survey harga...
n survey pakej2 yg menarik...
ok... cerita pam je tu...

migrain mcm dah nk start balik...
kena stop dulu ( 11.50pm)



SUKE?? Klik Like ^__^

7 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

bravoo!!
aku pun tgh cari bp gak.sblm ni aku direct feed ja.tp bila tgk stock ebm member2,fuh,bersemangat nk kumpul.

ada ambik apa2 supplement x utk boost up?

pija5120 said...

ish... kalau dh bleh direct feeding, teruskan je la... kami yg keja ni mmg la kena pump...

supplement ada la aku mkn... tu pun masa baby dh 7bln... aku makan shaklee set... set B... yg ada alfafa tu... tp aku on off mkn pun... tp alhamdulillah, susu byk juga...

sya said...

saya pon makan set shaklee jugak...elok untuk susu n luka lepas bersalin..selain tu bleh hilangkan stress...sejak makan shaklee, susu produce banyak dan lebih pekat..anak cepat kenyang..alhamdulillah.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

masalahnya,aku dah nk balik malaysia.kena start keja balik.nk direct feed celah mana macikkk..

oo,shaklee..byk gak aku baca org ambik supplement ni.xpa,nnti aku try.

pija5120 said...

sya... salam perkenalan...
betul... mmg susu jadi pekat n sedap la kot... sbb tu baby tersengih2 kekenyangan... heheh

pija5120 said...

oh... anis. hg dh nk blk malaysia ehh... bagus2, buat eksklusif la... niat dah ada tu... caiyyokkk!!!

sya said...

weh................
dah kenai arr..adik sendiri pon x kenal ka??hahahaha.....
caiyok2....ibu2 bf..

Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute