DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Friday, November 13, 2009

RASA MACAM NAK BERCINTA LAGI...

he... apa punya tajuk daaa...
sebenarnya, itulah yg saya rasa...
*
*
*
sekarang baru je masuk hari baru... jumaat 12.15am
belum tidur sbb tadi sudah tertidur masa tidurkan anak...
petang tadi hujan lebat... petir + guruh... angin kuat...
so, tak dapat la tgk siri kegemaranku...
kalau org lain sibuk tengok NUR KASIH...
saya pulak dok layan cerita sinetron SEKAR...
tgh layannnn part cintan cintunn...
terpaksala off tv/astro ...
tu pun bila dengar bunyi guruh yg agak dahsyat (sblm tu... takpe kot... takper kot)
ha, tadi (khamis lagi)... tgk ulangan citer tu laa...
he... entry ku ttg sinteron laaa...




saya ni bukanlah suka sangat dgn sinetron seberang...
means, bukan pencinta cerita indon..
tapi korang tengok la sendiri dgn lambakan siri2 dari negara jiran kita nii...
sebut pun dah berlambak... banyak benorrla tu!
hmmm... mcmana la tak 'tertengok' cerita2 nii...
*
*
*
eh, dulu saya la yg bersuara lantang kat rumah...
macam2 ceq kutuk tau!
mmg ANTI SINETRON laa...
cerita tak logik.... jalan cerita melalut... lembap!

he... masa cuti pantang, camne ntah tertengok citer INTAN...
lakonan naysilla mirdad tu... + dude herlino...
tu pun dah episod 100++
korang paham2 je la astro... ulang tayang sebyk mungkin...
eh... best la pulak...
bila dah habis (rasanya 200 lebih episod nya)
ceq TEKAD taknak tgk citer2 indon lagi...

TEKAD... TEKAD... TEKAD...

PASTI BOLEH...

sbnrnya dok tgk gak iklan yg ganti citer INTAN tu...
tajuk SEKAR...

dalam hati apa punya nama cerita daaa...
tak menarik langsung! nama rupanya...
mmg tak tgk laa... tgk plak hero tak gantenggg!
eh... kosong plak petang hari ku...

*
*
*

macamana ntah ceq tertenok citer yg tajuknya mmg ceq tak setuju!
SEKAR itu laa...

tiba2 plak muncul ashraff sinchlear plakk...
mula2 nk tgk camne la dia ckp indon...
alamak ai... melekat! walaupun panas hati dgn kelembapan citernya, tengok juga...
 pelik betul laa...
skrg ni episod 101...
yg last 170++ rasanya...
putaq alammm... tp best!
ah, lepas ni kena buat azam baru!

*
*
*

apa yg buat saya SUKA bila menontonnya...

^^^^^^^^^^
~ scene romantik, kata2 indah...kalau boleh nak suruh suami jadi seromantis hero2nya

~ rasa mcm nak bercinta lagi... eh, dengan suami laa...
bila dah kahwin tak sama la rasa mcm bercinta dulukan...
dulu sebijik mcm dlm cerita yg ku layann ituu... (ye ke??)

~ suka juga dengan lagu tema yg byk diguna pakai dlm penceritaann
~ selalunya cewek n cowoknya mmg bijak memainkan peranan...
(susah nk cari dalam drama melayu!)

~ byk nasihat/ pengajaran (bergantung pada ceritanya)

yang TAK SUKA

==========

~ panjang gile sirinya... penat tunggu nak selesai...

~ tersangatlah tak logik! semuanya sangat kebetulan... pi mai pi mai, kot tuu...

~ polis2 dlm cerita2 ni agak ' bodoh' . tak macam 'gerak khas' he...

~ jalan cerita meleret-leret... melampau bangat! 

~ heroin mesti bernasib malang sokmo sblm bahagia... 

~ mesti ada pengkhianatan... samseng... n BAKSO!


kesimpulannya...

**diorg buat cerita mmg 'tak kisah' bab logik tak logik...
yg penting jalan cerita sebenar digarap menarik...

**pelakonnya harus yg bagus dalam lakonan...
tabik ' naysilla mirdad'...
lakonan air matanya sangat berkesann...
walaupun tak comey mana pun, tapi tetap 'cantik' dlm wataknya!

** pelakon2 cantik2, ganteng2... tarikaannnn...
sapa tak suka yg 'cantik dan indah'
ANGKAT TANGAN!!!

yang PASTI... 
** TAK LOGIK, TAK LOGIK dan TAK LOGIKKKKK!!!
tapi tak reti2 nak stop tengokkk!!!




setakat ni yg betul layan... 2 sinteron je!
kira selamat lagi...

korang yg tak pernah tengok dinasihatkan agar JGN TONTON
tengok cerita yg 'TAK MELAGHOOOKANN'
tmbh ilmu kt OASIS, NAT GEO, DICOVERY...
atau...
carilah aktiviti yg lebih berfaedah nooo...
lebih baik tambah ilmu dengan...
MEMBACA OR BERIADAH DRPD ...
MENONTON CERITA YG MELALAIKAN...

sesekali nak BERHIBUR.....
OK LE TUUU...





SUKE?? Klik Like ^__^

2 comments:

mamalieyna said...

taktau lak name btl pelakon tu...tp stp kali tgk dia berlakon (tmbh2 dlm cite INTAN)..mmg best ler..!
*hemm dl dok layan gk, tp la ni en husband tak shuka, bila nk tgk, dia alih channel lain lak..ok lah tu kan..takla melekat sajo cam pija ni..hehe..tp pija orait la dh cuti sekolah dah, leh ja layan sinetron2 nih!

pija5120 said...

salam mamalieyna,

he... demam citer INTAN gak dlu! start tgk masa cuti bpantang dlu. husbnd saya pn gitu, tp dia x brp kisah aslkan time bola, dia jgn dikacau... he... emm, tu la. lps abis cite tu, nekad tak mau tgk dahh... he... tak tau la menjadi x!

Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute