DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Monday, November 30, 2009

RAYA BERSAMA PIJA...

salam buat semua...
apa khabar hari ni??? raya lagi ke???
uih... raya dah habis daa... bukan raya puasa sampai sebulan!
he... apapun, suke hati korang la kann...
mesti ada yg dah keje... mak ceq pun dah...
well, ceq cuti lagi noo...
*
*
*
oleh kerana blog pun tak terupdate byk hari, rasa mcm dah bersawang plak...
tak dak sapu tolong sapu sawang nooo...
so, N3 cerita bab raya la...
korang semua dah cerita, giliran ceq plak cerita!
*
*
*
kalau raya puasa yg lalu, cuma saya n family je takde...
raya haji ni, saya n family je kat kedah...
relax betul la malam tuuu... selalunya dah sibuk balut ketupat n msk rendang...
kali ni nak masak pagi2 raya je la... hee...
mak saya kata " tahun ni paling relaxxxxx.... " suke dia!
ayah dah booking lemang...
malam raya tu, sempat lagi pegi shopping ketupat , kacang2...
betul2 relax...

*************
cuma nasib badan la... malam sblm raya rasa dah tak sedap badan...
telan 2 biji panadol...

esok pagi, rasa sakit kepala... badan seram sejuk... sakit tekak...
sah la demam dah... telan lagi panadol...
makaan ubat, lega sket...
dengan selamba saya n mak baru sibuk2 kt dapur...
dah pukul 7 pagi... he... bleh dengar la baru dok mesin itu ini...
keletung... keletang...
mak kukus ketupat yg diorang jual 1/2 msk tu...
dah janji dengan suami nk buat nasi dagang...
masak la.. sambil2 tu buat rendang ayammm...
semua pergi solat raya, tinggal la saya n anak2...
sambil2 la masakk....
siap jugakkk...

tak lama.... badan seram sejuk... pakai sweater... pakai stokin...
cukup 5 jam... makan panadol, baring...
begitu la hari rayaku... takde nafsu nak raya... DEMAM laa...
plan... petang nak join gathering GENG KAMPUNG FB.... hik..hik...
tak dpt la ceq bertemu diorang secara live... he...he...
ye la... kot2 jumpa geng zaman sekolah... he..
tak dapat la nak join!
raya ke2 gathering geng2 skolah teknik dulu... kat aloq staq...
lagi la tak sempat...

malam pegi umah mak ndak... sbb dah janji...
sblm tu cari klinik... takde yg buka...
lupa plak... raya haji + hujung minggu di kedah (jumaat)


sebab deria rasaku dah tak betul... semuanya pahit belakeeee...
makan la soto dgn tidak seghairah selalu.... ha..ha..
kalau tak demam, mau ceq pederas 2,3 mangkuk...
lepas santap seciput... layan la nur kasih ep akhir (tak pernah tengok pun sblm nii)
sambil baring n berselimut... berkain gebaqqq.... sejuk terketaq-ketaq...
*
*
*
esoknya, masih demam... makan ubat, kebah... cukup 4 jam demam balik...
selang 3 buah rumah, ada kenduri korban...
korban seekor lembu... kambing pun ada...
pegi la jamah sket...

gitula cerita rayaku!!! raya TANPA FOTO... takde mood nak senyummm...

SUKE?? Klik Like ^__^

4 comments:

- jinggo - said...

saya dah kembali ke kem..........
raya 2 hari bersama anak2...

pija5120 said...

best kan balik kampung... relax je...

selamat kembali ke kem mr jinggo!

ONE ZABA said...

raya dah habis...tapi daging banyak la ni dalam peti ais tu!!!

mamalieyna said...

lor siannya beraya tgh demam..huhu..mmg tak best la layan makan camtu, apa nak buek yo..redha ja la..erm kedah mmg byk knduri korban kan..rugi tol tak leh balik..huhu..

Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute