DUNIAKU DUNIAMU

Penulis sekadar berkongsi cerita kehidupan, luahan rasa, perkongsian idea dan isu... amatlah tidak sesuai utk rujukan profesional... untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu isu, rujuk yang lebih pakar ^____^
HARAP MAKLUM

Followers

***SALAM ZIARAH***SALAM PERKENALAN***JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN ANDA!!!

Thursday, September 10, 2009

manisnya setiap saat... R.E.M.A.J.A

Masa yang paling indah adalah masa remaja.
Masa yang paling menyedihkan adalah masa remaja.
Masa yang paling ingin dikenang adalah masa remaja.
Masa yang paling ingin dilupakan adalah masa remaja.
*
*
*
macamana? betul tak statement tu??? utk saya, 110% tepat! 
masih ingat zaman remaja korang?? saya ni kira baru bbrp thn melepasi zaman remaja la..
(korang?? apa remaja purba??tp sentiasa dikenangkan?? )
bagi saya, saat remaja adalah sgt  paling menyeronokkan dan tak terkecuali ada yg ingin saya lupakan.. teringat ppada bait2 lagu ni... (lagu x berapa famouss... tp rasa mcm terkena btg hidung plak, lirik tak tau betui takk..)
*
*
*
Sewaktu meniti usia remaja
indah dan harum bagai sebutir salju
hari-hari mendatang terasa asyiknya
bagai dunia ini aku yang punya
sukar membezakan warna yang maya
terjerat dalam kemelut pesona dunia
*
peralihan zaman bukan lagi khayalan
mewarnai kehidupan remajaku
di pentas kehidupan keremajaan ini
cabaran dan dugaan pengalaman berharga
*
dalam keghairahan mencari identiti
zahirlah kelemahan dan kekurangan diri
usia remajaku ini bagaikan bebunga
kembang sementara layu akhirnya
rak punya keimanan tandusnya ketauhidan
dihambat pesona indahnya dunia...
manisnya kehidupan pesona remaja 
hitam putih kehidupan sukar ku bezakan
*
tika seketika bertandanglah cinta
perihal dunia bagai aku yg punya
bisika kalimah cinta yang menggoda
mengalpakan diri dan kelalaian
*
lupa seketika nasihat pesanan 
dihambat keegoan dan keinginan
kusangka berkekalan panas hingga ke petang
gerimis senja meragut kebahgiaan
*
bagaikan terantuk batu menyakitkan 
tersentak diriku dari kelalaian
mengimbas kembali kehidupan ini
dalam sisa usia remajaku ini
dalam kepasrahan ku atur kembali
langkah yg sumbang ini cuba ku betulkann....
*
*
*
zaman ni la saya membuat ibu bapa gembira.. bahagia...
zaman ini juga saya pernah membuat mereka menangiss... ( maafkan kakja mama abah)
tak nak kenang benda2 ni... nak buang jauh2!
time ni...
~emosi tak stabil
~kaku dalam perbuatan / pergaulan
~kdg2 perasaan kosong
~ada sikap menentang
~gelisah dalam byk hal yg nak diinginkan tp x sanggup nak cuba dapat semuanya
~suka mencuba / bereksperimentasi..
~suka explore sstu yg baru...
~suka berkhayal dan berfantasi
~suka buat geng n ada geng sendiri..

ye, time ni la nak cari identiti... bertukar2 identiti... 
macam saya... pernah berlagak spt tomboy (tp ala2 tomboy anggun!keh..keh..)
mcm ustazah pun ada...(geng tudung labuh tp perangai... emmm..)
ikut trend.. ikut kawan.. langsung x tetap pendiriann...
mesti ada group... 

manis utk dikenang...
sblm pergi sklh, pergi mandi sungai blkg seklh... dtg sklh lambat...
mak ayah xtau... cikgu lagi laa...
cinta monyet... beruk... semua ada...
(korang pernah rasa studi dgn sicret admirer tak??)
best tuhh..result spm agak menggempakkan kan... 
ha, tu la... motivasi dari sang pencinta!! ha..ha...
ishh.. nak citer byk.. tp cukuplah kott..
kesimpulannya... rindunya saat tu..(kecuali saat2 yg tak besst laa..)
yang teramat rindduuu... sahabat2ku... 

  
  



 



SUKE?? Klik Like ^__^

9 comments:

- jinggo - said...

R - risiko
E - emosi
M - manja
A - angan2
J - juvana
A - ageresif

itulah remaja - zaman saya.meriah main gitar tong....seronok yg teramat2....

cgu - cantiknya gambar2 tu

pija5120 said...

uihh.. meriahnya zaman remaja cg ringgo!!!

EIJAM'S FAMILY said...

mmg zaman remaja seronok pun kan.. andai waktu tue boleh diputar balik best sgt..

zan-xray said...

betul lah kan zmn remaja asyik nak cari identiti semua nak cuba. nasib baik la tak cuba pakai rantai beso haha
pemberontakan hati dan dgn ibu bapa pun sering berlaku..
alhamdulillah la sekarang dah pandai jada diri.

mamalieyna said...

heheh 110% setuju! hemm macam2 ada msa remaja ni kan..teringat time remaja suka pakai suar kembang bwh, baju besar..rappers la konon..lawak2.. :)

pija5120 said...

eijam-->kalaulah bleh diputar balik, nk betulkan yg tak betul... bleh?? :)

zan x-ray-->mmg la zan. rantai cd 4u2c ke?? betul tu, time tu ikut kehendak hati je...

mamalieyna--> + cap la pulak! tp, seluar kembang bwh time saya tak kott...

eta305 said...

wei awat boh gambaq aku yg x cun tu..hehe..anyway kenangan zaman sekolah dulu..best sangat utk dikenang..walaupun ada yg pahitnya..hehe...

pija5120 said...

cun apa eta?? sbb tu aku pilih gmbr ni dari byk2 gmbr utk aku publish kkt cni... apa la yg pahit tu ye???

p/s : sepi je member2 kita, lbh2 la ibu Rizq .

Mak Izz said...

btl la apa cikgu pija ckp tuh. zaman remaja, zaman macam2 rasa. hehe..

sy dulu seronok sekolah dr form 1-3 je. form 4 & 5 tak seronok sbb kawan2 baik sume masuk asrama. tinggal kawan x brp baik je (hehe). pastu secret admirer sy pun pindah skolah jugak. tu yg lbh jd x seronok :)

kenangan pahit bila kena pulau dengan group sendiri sbb xmo ponteng sekolah (dorg ajak ponteng beramai2) wah.. baiknye sy time tu, xnak ponteng (kuikui)

apepun skg msg2 dh beranak pinak. lupa dh segala kenangan pahit tu.

rindunye dgn kenangan lalu.. zaman remaja thn 95-99.

Blog Widget by LinkWithin
DUNIAKU DUNIAMU © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute